Reorganizacija RTB Bor

Bez autora
Jul 03 2011

U toku reorganizacija Rudarsko-topioničarskog basena Bor. Sadašnja četiri preduzeća RTB-a će postati jedna kompanija. U toku je reorganizacija Rudarsko-topioničarskog basena Bor, koja će biti sprovedena kroz restrukturiranje ili jednodnevni stečaj. Ako krajnja odluka Vlade Srbije i bude reorganizacija RTB-a kroz stečaj, to će biti proceduralna stvar koja će se desiti u roku od jednog dana, kada će preduzeće ući i odmah izaći iz strečaja. U tom procesu, sadašnja četiri preduzeća RTB-a postaće jedna kompanija sa efikasnijom i manjom adiministracijom i jednim sistemom nabavke. U okviru reorganizacije basena, Vlada Srbije donela je akcioni plan i formirala radnu grupu koja će pregovarati sa poveriocima, "Standard bankom" i "Mitalineosom", velikim brojem komercijalnih i državnih poverilaca. U toku su razgovori sa državnim poveriocima o otpisu dela dugova i pretvaranju u kapital, dok se sa komercijalnim poveriocima pregovara o popustu od 60 ili 70 posto, sa grejs periodom do završetka nove Topionice.

Reorganizacija RTB BorU toku reorganizacija Rudarsko-topioničarskog basena Bor, izjavio ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić. Sadašnja četiri preduzeća RTB-a će postati jedna kompanija, objašnjava Ćirić.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić rekao je da je u toku reorganizacija Rudarsko-topioničarskog basena Bor, koja će biti sprovedena kroz restrukturiranje ili jednodnevni stečaj.

"Ako krajnja odluka Vlade Srbije i bude reorganizacija RTB-a kroz stečaj, to će biti proceduralna stvar koja će se desiti u roku od jednog dana, kada će preduzeće ući i odmah izaći iz strečaja", objasnio je Ćirić.

Ćirić je dodao da će u tom procesu, sadašnja četiri preduzeća RTB-a postati jedna kompanija sa efikasnijom i manjom adiministracijom i jednim sistemom nabavke.

Ministar je podsetio da je u okviru reorganizacije basena, Vlada Srbije donela akcioni plan i formirala radnu grupu koja će pregovarati sa poveriocima, "Standard bankom" i "Mitalineosom", velikim brojem komercijalnih i državnih poverilaca.

Prema njegovim rečima, u toku su razgovori sa državnim poveriocima o otpisu dela dugova i pretvaranju u kapital, dok se sa komercijalnim poveriocima pregovara o popustu od 60 ili 70 posto, sa grejs periodom do završetka nove Topionice.

"Kada za dve godine bude završena nova topionica, uveren sam da će RTB moći sam da vraća svoje dugove", zaključio je Ćirić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik